به گزارش مشرق به نقل از رسا، حجتالاسلام و المسلمین محسن قرائتی در کارگروه بررسی رخداد بیداری اسلامی دومین اجلاس سراسری مسؤولان تشکلهای فرهنگی المصطفی که عصر جمعه دوم دیماه در سالن شهید عارفالحسینی مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار شد، فعالیتهای فرهنگی حوزه را مثبت ارزیابی نکرد.
رییس ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به اهمیت فعالیتهای فرهنگی در جامعه، از ترویج نماز و نمازخوانی به عنوان نخستین کار فرهنگی نام برد و از طلاب علوم دینی خواست تا کار فرهنگی را براساس شناخت صحیح معنا و مبنای آن و بررسی نیازهای جامعه انجام دهند.
وی رعایت اصول انجام فعالیتهای فرهنگی را ضروری دانست و با بیان اینکه برخی فعالیتی را به عنوان کار فرهنگی انجام میدهند که هیچ فایدهای ندارد، گفت: بسیاری از کارهایی که به عنوان فعالیت فرهنگی انجام میدهیم بیاهمیت است و نیازی را از جامعه برطرف نمیکند.
حجتالاسلام و المسلمین قرائتی با بیان اینکه برخی کارهای فرهنگی نقشی در بهبود وضعیت فرهنگی جامعه ندارد، اما باز هم به آن کار فرهنگی میگویند، تشخیص مبنا و معنا، انجام ضروریتها، ثمره و پایداری و داشتن اخلاق را از مبانی انجام کار فرهنگی برشمرد.
وی با بیان اینکه باید مراقب باشیم کارهای اشتباه به عنوان فعالیتهای فرهنگی ترویج نشود، اظهار داشت: بسیاری از نشریاتی را که امروز نوشته میشود به احترام کار فرهنگی باید ننوشت.
این استاد حوزه با بیان اینکه ابتدا ببینید ثمره کار فرهنگی چیست و بعد به انجام آن اقدام کنید، افزود: زمانی به چاپ یک نشریه اقدام کنید که جای خالی آن در جامعه احساس شود؛ بسیاری از نشریات کشور اگر فردا چاپ نشوند، هیچ اتفاقی نمیافتد و هیچ کمبودی احساس نمیشود.
وی اضافه کرد: فعالیتهای فرهنگی را مورد توجه قرار دهید که پایدار و پرطرفدار است و مردم نیاز بیشتری به آن دارند؛ گاهی وقتها آثاری ارایه میشود و نویسنده دلش را خوش میکند به اینکه فلان فرد مهم کشوری از او تقدیر کرده است که باید مراقب بود گرفتار چنین اشتباهی نشویم.
حجتالاسلام و المسلمین قرائتی با بیان اینکه بسیاری از کارهایی که به عنوان فعالیت فرهنگی انجام میشود بیاهمیت است و نیازی را از جامعه برطرف نمیکند، گفت: اگر کتاب طهارت را نوشتیم، اما کوچهها تمیز نشد و اگر تیراژ یک نشریه بالا رفت، اما آمار شرکت کنندگان در نماز جمعه زیاد نشد، کار فرهنگی مثبتی انجام نشده است و باید در آن تجدیدنظر کرد.
وی با اشاره به روایتی از امام علی(ع) که فرمودند «ثمره علم عبودیت است»، ابراز داشت: اگر آمار طلبهها زیاد شد و آمار نمازخوانهای مساجد زیاد نشد، حوزه در تربیت طلاب موفق نبوده است؛ ببینید افرادی که زیر نظر طلاب تربیت میشوند با چند آیه قرآن مأنوس شده و پیام آن را در زندگی خود به کار بستهاند.
رییس ستاد اقامه نماز کشور با بیان اینکه علامت کار فرهنگی افزایش ایمان است، تصریح کرد: مقالهها باید طوری نوشته شوند که علاقه خوانندگان خود را به نماز، قرآن، جبهه، مسجد و جماعت بیشتر کنند نه اینکه آنها را از انجام این کارها باز دارند؛ قلمی که در راه قرآن نباشد یا ضد قرآن باشد باید از بین برود.
وی همچنین به خطر کار فرهنگی اشاره کرد و با بیان اینکه در قرآن به مفاسد اقتصادی و مفاسد اجتماعی یک بار اشاره شده اما به خطر فرهنگی سه مرتبه اشاره شده است، بر داشتن اخلاص در کار فرهنگی تأکید کرد و افزود: کار فرهنگی یعنی سادهنویسی بدون هرگونه لفظ بافی.
حجتالاسلام و المسلمین قرائتی در پایان با بیان اینکه طلاب علوم دینی کار فرهنگی را برای خدا انجام دهند و با توجه به وجوب و صحت آن در حل مشکلات مردم اقدام کنند، یکی از کارهای فرهنگی را شراکت عنوان و تصریح کرد: اگر کسی در انجام کار فرهنگی میخواهد با شما مشارکت کند، او را شریک کنید.
حجتالاسلام و المسلمین قرائتی با بیان اینکه بسیاری از کارهایی که به عنوان فعالیت فرهنگی انجام میشود بیاهمیت است و نیازی را از جامعه برطرف نمیکند، گفت: اگر کتاب طهارت را نوشتیم، اما کوچهها تمیز نشد و اگر تیراژ یک نشریه بالا رفت، اما آمار شرکت کنندگان در نماز جمعه زیاد نشد، کار فرهنگی مثبتی انجام نشده است و باید در آن تجدیدنظر کرد.